Skilled IT Servicedesk Medewerker
职位 ID
57522
已发布
22-7月-2022
服务线
Advisory Segment
职位类型
全职
地点
Amstelveen '- Noord-Holland - Netherlands, Amsterdam '- Noord-Holland - Netherlands, Haarlem '- Noord-Holland - Netherlands

Heb jij 3+ ervaring op een IT servicedesk? Word jij warm van het oplossen van IT problemen en help jij graag collega’s uit de brand door inzet van jouw technische kennis? Solliciteer dan nu op deze vacature en kom het Field Technical Support team van CBRE in Amsterdam versterken als Skilled IT Servicedesk medewerker!

Wat ga je doen?
Als IT Servicedesk Medewerker ben jij samen met jouw team het aanspreekpunt voor collega’s van CBRE Nederland omtrent alle inkomende Digital & Tech servicedesk vraagstukken op de 2e lijn. Zij weten jou te vinden op kantoor, via de telefoon of via Microsoft Teams wanneer ze problemen of storingen ervaren op laptops, telefoons, het netwerk of andere devicesJij luistert naar hun probleem, en stelt de juiste vragen om te bepalen wat er aan de hand is, en hoe je het probleem het beste kan verhelpen. De ene keer doe je dat door een nieuwe software te installeren, de andere keer door het device op te sturen naar de leverancier. Alle storingen, fouten en problemen registreer jij netjes in het systeem, en wanneer nodig houd je contact met leveranciers over lopende cases.

Daarnaast denk jij proactief mee en geef jij gevraagd en ongevraagd advies over het vervangen van devices en over het realiseren van nieuwe technische aansluitingen, aanpassingen of andere technische oplossingen voor gebruikers. Ook test en installeer je nieuwe releases.


Wat wordt je team?
Als Skilled IT Servicedesk Medewerker, vorm jij samen met circa 4 andere collega’s het Field Technical Support team. Dit FTS team maakt samen met het Application Support team deel uit van het grotere Digital & Tech team op onze Staf afdeling.

In deze teams werken jonge en enthousiaste medewerkers. Je wordt aangestuurd door een team leider, en je werkt vanuit ons hoofdkantoor in Amsterdam. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de ICT van alle Nederlandse vestigingen, en jullie zijn daarom ook goed bereikbaar voor tweedelijns vragen en problemen van collega’s op andere vestigingen. Je werkt in een professionele omgeving, waar we jou de kans bieden om je (persoonlijk) te ontwikkelen, bijvoorbeeld door het volgen van cursussen en trainingen aan de CBRE Academy.

Wat vragen wij van jou?

  • Je hebt een afgeronde MBO/HBO opleiding in de richting van ICT;
  • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
  • Je hebt ruime technische kennis van desktopbeheer, kantoorautomatisering en algemene besturingssystemen;
  • Kennis van ITIL, MCDST, MCSA en CCNA;
  • Je hebt goede kennis en ervaring met inrichting, het beheer en de werking een managementsysteem of tools;
  • Je bent uitermate dienstverlenend en je kunt je goed flexibel opstellen;
  • Je hebt uitstekende inhoudelijke kennis en beheersing van het Microsoft Office pakket;
  • Je kunt uitstekend communiceren in de Nederlandse en de Engelse taal.

Over CBRE Advisory
Bij CBRE maakt het niet uit of je een ervaren professional of een jong talent bent, en op welke positie je speelt. We bieden iedereen de vrijheid om kansen te pakken. We werken hard voor onze successen en vieren die met elkaar, bijvoorbeeld na het sluiten van een deal of tijdens onze wekelijkse borrel.

Met ruim 100.000 medewerkers verspreid over 500 kantoren in 100 landen is CBRE wereldwijd marktleider in real estate consultancy. In Nederland werken onze 500+ professionals vanuit Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle elke dag aan de mooiste vastgoedprojecten.

Sinds begin 2019 heeft CBRE een nieuw hoofdkantoor in de Schinkelbuurt in Amsterdam, genaamd The Core. Een innovatief gebouw onder het vijftig jaar oude dak van een voormalige autogarage.

Solliciteren?
Is jouw interesse gewekt en voldoe je aan de functie-eisen? Solliciteer dan nu op deze functie via de solliciteren/apply button! Nog vragen? Neem dan contact op met onze recruiter Valérie van der Kloot Meijburg via nlrecruitment@cbre.com.