Consultant Sustainability
ID loc de muncă
37734
Postat
05-Iul-2022
Linia de service
Advisory Segment
Tipul postului
Full-time
Zone de interes
Topografie/Consultanță, Constructii, Consultanta, Dezvoltare, Inginerie/Întreținere, Consultanta de Mediu, Sănătate și Siguranță/Mediu, Management de Proiect, Cercetare
Locație/i
Amsterdam '- Noord-Holland - Netherlands, Rotterdam '- Zuid-Holland - Netherlands, Utrecht '- Utrecht - Netherlands
Ben jij een gedreven (young) professional die ervaring heeft met het integreren van verduurzaming in vastgoed projecten? Kan jij met verschillende teams en stakeholders tot slimme oplossingen komen? Zorg jij ervoor dat vastgoed verduurzaamd wordt, stijgt in waarde en weer klaar is voor de toekomst? Wordt dan Consultant Sustainability bij CBRE Advisory!

Wat ga je doen?
Als Consultant Sustainability adviseer je eigenaren, gebruikers en ontwikkelaars van kantoren, winkel- logistiek en residentieel vastgoed over de verduurzaming en certificering van bestaand en nieuw vastgoed. In deze functie ben je verantwoordelijk voor verduurzamingsprojecten, van het eerste initiatief tot en met de oplevering. Tijdens projecten of in contact met klanten zie je kansen voor acquisitie. De projecten variëren van ontwikkeling van ESG-strategie tot BREEAM In-Use certificeringen en energiemonitoring.

In de projecten coördineer je proactief met verschillende collega’s en externe adviseurs om tot een voor de klant optimaal resultaat te komen, bijvoorbeeld in nauwe samenwerking met bouwkundigen, installatieadviseurs, beheerders of projectmanagers. Daarnaast ben je actief betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe diensten en de positionering van onze duurzame dienstverlening, zowel intern als extern.

Zo ziet jouw gemiddelde werkdag als Consultant in ons Sustainability team eruit:
Het is druk in de trein, dus je begint je dag thuis; lekker ontspannen aan de keukentafel met een goede kop koffie. Nadat je mail is weggewerkt stel je een memo op van de WELL-audit van de vorige dag, waarin je een eerste inschatting maakt van de relevante prestaties en verbeterpunten. Op weg naar kantoor bel je met een collega om een overleg met een opdrachtgever voor te bereiden, zodat jullie hoofd- en bijzaken scherp hebben. Belangrijk, want de tijd voor het project is krap en de klant wil snel duidelijkheid hebben over potentiële risico’s en kosten.

Nadat je op kantoor de opdrachtgever bijgepraat hebt over de stand van zaken, zit je met een aantal collega’s samen voor een projectteamoverleg voor de herhuisvesting van een opdrachtgever, waar verduurzaming een onderdeel van uitmaakt. Tijdens dit overleg is jouw rol ervoor te waken dat de duurzaamheidsambities in alle verschillende aspecten van het ontwerp en proces verankerd en gedocumenteerd worden. Hoewel je je sterk maakt voor de meest duurzame oplossingen, verlies je het algemene belang van het project hierbij niet uit het oog. Op weg naar huis bel je met de subsidieadviseur om af te stemmen op welke wijze de opdrachtgever in aanmerking kan komen voor subsidies voor het project. Belangrijk, omdat daarmee de duurzame ambities tegen lagere kosten waargemaakt kunnen worden.

Wat heb je ons te bieden?
  • Je bent in het bezit van een afgeronde HBO- of WO-opleiding,;
  • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in de verduurzaming van de gebouwde omgeving en bent gewend te functioneren in complexe projecten;
  • Je werkt aan een relevant netwerk bij beleggers, ontwikkelaars en gebruikers van vastgoed;
  • Je hebt kennis van een van de volgende onderwerpen: Duurzaamheidsmethodieken zoals BREEAM, LEED, GPR, EPA-U, GRESB en WELL, installatietechniek of commerciële vastgoedprojecten;
  • Je bent op de hoogte van regelgeving en trends op gebied van energie en duurzaamheid;
  • Je bent doelgericht, pragmatisch ingesteld, kwaliteitsbewust, in staat om snel beslissingen te nemen en gewend om samen te werken in teams;
  • Je bent gemotiveerd om inhoudelijke kennis aan commerciële kansen te verbinden hebt de juiste communicatieve vaardigheden om opdrachtgevers op maat te adviseren;
  • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke adviesvaardigheden in het Nederlands en Engels

Dit hebben wij jou te bieden!
Bij CBRE werk je samen met allerlei verschillende specialisten aan een gedegen totaaladvies. Professionals met een commerciële, financiële, bouwkundige of creatieve achtergrond; allemaal met dezelfde drive voor vastgoed.

Als professional bieden we je uitgebreide mogelijkheden om je op professioneel en persoonlijk vlak te ontwikkelen. Die ontwikkeling kan gericht zijn op je leidinggevende kwaliteiten en/of je talenten als specialist waarmee je direct bijdraagt aan het “thought leadership” van CBRE. Wij faciliteren dat zowel via ons collectieve opleidingsprogramma, de CBRE Academy, alsook via individuele coachingstrajecten of door het volgen van een MBA. Zo stellen we je in staat om meerwaarde te creëren: voor ons bedrijf én voor je eigen carrière.

Over het team!
Development Services bestaat uit een grote groep specialisten op het gebied van (her)ontwikkeling, renovatie, installatietechniek, architectuur, bouwkosten, business cases, duurzaamheid, brandveiligheid en project management. Het team werkt voor onze opdrachten integraal samen met bijna alle afdelingen binnen CBRE. We halen ons plezier uit het samenwerken met al die verschillende specialisten om te komen tot bijzondere en hoogwaardige oplossingen voor onze opdrachtgevers.

Over CBRE Advisory
CBRE is een organisatie waarbij het niet uitmaakt of je een ervaren professional of een jong talent bent, en op welke positie je speelt. We bieden iedereen de vrijheid om kansen te pakken. We werken hard voor onze successen en vieren die met elkaar, bijvoorbeeld na het sluiten van een deal of tijdens onze wekelijkse borrel.

Met ruim 100.000 medewerkers verspreid over 500 kantoren in 100+ landen is CBRE wereldwijd marktleider in real estate consultancy. In Nederland werken onze 600 professionals vanuit Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle elke dag aan de mooiste vastgoedprojecten.