Calculator | Werkvoorbereider | Cost Manager
מזהה משרה
60537
פורסם
02-Dec-2022
קו שירות
GWS Segment
סוג עבודה
משרה מלאה
תחומי התעניינות
מדידות/ייעוץ מבנים, שוקי הון, ייעוץ, לְעַצֵב, התפתחות, ניהול פרוייקט, רכש/רכש, אסטרטגיית מקום העבודה
מיקומים
Amsterdam '- Noord-Holland - Netherlands, Rotterdam '- Zuid-Holland - Netherlands, The Hague '- Zuid-Holland - Netherlands, Utrecht '- Utrecht - Netherlands
Wil je deel uitmaken van een snel groeiend team in wereldwijd opererend vastgoedbedrijf én daarbij de financiën beheren van complexe bouwprojecten voor internationale klanten? Dan biedt ons Cost Management team je de perfecte plek!

Wat ga je doen?
Intern noemen we deze positie ook wel Cost Manager. In deze rol ga je in projectteamverband advies geven aan onze opdrachtgevers, de eindgebruikers van vastgoed. Je geeft advies over de financiële kaders van bouw trajecten en stuurt er dus op dat er binnen de kaders wordt ontworpen maar ook de uitvoering wordt gedaan. Een specialistische, maar ook zeer veelzijdige functie. Je ondersteund de Senior Cost Manager met dagelijkse werkzaamheden zoals business cases en begrotingen opstellen, ontwerpen financieel beoordelen en bediscussiëren, meer- en minderwerken beoordelen en kostenoverzichten maken. 

Cost Management valt onder ons Project Management team waar integraal advies wordt gegeven. Er wordt samen gewerkt in multidisciplinaire teams, waarbij een Cost Manager nauw samenwerkt met de Project Manager, Architect en Installatieadviseur. Het Cost Management team is een jong team van professionals die gedreven zijn om de beste service aan onze klanten te leveren in een omgeving waar je jezelf kunt ontwikkelen en kunt blijven groeien.

Wanneer je gaat starten word je begeleid door consultants met jarenlange ervaring binnen het commercieel vastgoed. Wel is het belangrijk dat de financiën van bouwprojecten jouw aandacht trekken. Indien nodig worden andere businessunits met alle kennis van vastgoed betrokken. Het is een werksituatie die jou als aanstaand Cost Manager in staat stelt snel ervaring op te doen en nieuwe kennis te verwerven. 

Wij zijn daarom op zoek naar een gedreven nieuwe collega die kan presteren onder tijdsdruk. Je werkt in een projectteam waarin je jezelf (zelfstandig) bezighoudt met taken zoals:
 • Opstellen van haalbaarheidsstudies en inkoop strategieën;
 • Het opstellen van calculaties en begrotingen van onze projecten;
 • Opstellen van aanbestedingen, inclusief het bewaken van het kwaliteitsproces, de aanbestedingsanalyse en het samenstellen van de contractuele documenten;
 • Het verwerken van contractwijzigingen;
 • Het controleren en managen van de kosten evenals het herzien van de aansprakelijkheid van grote projecten;
 • Het opstellen van maandelijkse kostenrapporten en presentaties gereed maken hiervan. 

Wat heb je ons te bieden?
 • Je hebt een HBO of WO-diploma in een bouwkundige of financiële richting;
 • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring;
 • Je gaat planmatig te werk, bent leergierig en ambitieus;
 • Je bent heel nauwkeurig en wilt opdrachten tot in de puntjes uitwerken;
 • Je bent een absolute teamplayer en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Je hebt enige kennis van aanbestedingsprocessen of (stage) ervaring in cost management
 • Je hebt uitstekende mondeling en schriftelijke adviesvaardigheden in Nederlands en Engels.

Wat hebben we jou te bieden?
Bij CBRE werk je samen met allerlei verschillende specialisten aan een gedegen totaaladvies. Je collega’s zijn “(Young) Professionals” met een commerciële, financiële, bouwkundige of zelfs creatieve achtergrond, en allemaal met dezelfde drive voor vastgoed. 

Als professional bieden we bovendien uitgebreide mogelijkheden om je enerzijds te ontwikkelen op je leidinggevende kwaliteiten en/of anderzijds je als specialist (thought leadership) te ontplooien. Via ons collectieve opleidingsprogramma, de CBRE Academy, maar ook via individuele coachingstrajecten of door het volgen van een MBA. Zo stellen we je in staat om meerwaarde te creëren: voor ons bedrijf én voor je eigen carrière.

Wat hebben wij jou nog meer te bieden?:

 • Een concurrerend salaris;
 • Een bijna premievrij pensioen;
 • Een voordelige fietsenregeling, koop een nieuwe fiets en trek dit af van je brutosalaris;
 • Een sportregeling, waarbij je je kunt aansluiten bij meerdere sportscholen/activiteiten door het hele land;
 • Een laptop;
 • Een iPhone;
 • Een collectief opleidingsprogramma, de CBRE Academy, met veel opleidingen, trainingen en workshops om je verder te kunnen ontwikkelen;
 • 25 vakantiedagen per jaar, met de mogelijkheid om 5 vakantiedagen per jaar bij te kopen;
 • 8% vakantiegeld;
 • Een zeer aantrekkelijke bonusregeling.

Bij CBRE werk je plaats onafhankelijk. Dat houdt in dat jij werkt op de plek waar jij je taken het beste kan uitvoeren. Je bent van harte welkom op ons hoofdkantoor in Amsterdam (de standplaats van een Cost Manager) of op één van onze regiokantoren. Maar ook krijg jij de vrijheid om een paar dagen per week thuis te werken. In de praktijk werken de meeste collega's 60% thuis en 40% op kantoor. 

Wat wordt je team?
Binnen het Projectmanagement wordt hard gewerkt; onze mensen zijn heel loyaal aan het team en de opdrachtgevers. We helpen elkaar uit brand, staan voor elkaar klaar en halen alles uit de kast om het project goed uit te werken. Er heerst een positieve energie binnen het team en het gezegde “niet lullen maar poetsen” geldt hier zeker. De handen worden uit de mouwen gestoken. Ondanks dat collega’s veel op pad zijn, is het een hecht team. Geregeld zijn er BU-meetings op locatie, waar kennis en ervaring wordt uitgewisseld.

Het Projectmanagement team maakt deel uit van de business line Advisory & Transaction Services (A&T). Dit is de business line binnen CBRE waarin al onze dienstverlening aan eindgebruikers samenkomt. Binnen deze business werken ruim 100 gedreven teamleden die elke dag gaan voor het beste resultaat voor onze cliënten. Van integraal huisvestings – en transactieadvies tot het ontwerpen en inrichten van kantooromgevingen. Cliënten van CBRE worden binnen A&T ondersteund in het behalen van hun business doelstellingen door middel van inventieve vastgoedtotaaloplossingen; waarbij de full service capability van A&T haar cliënten van A tot Z kan ontzorgen.

Wie is jouw nieuwe werkgever?
CBRE is een organisatie waarbij het niet uitmaakt of je een ervaren professional of een jong talent bent, en op welke positie je speelt. We bieden iedereen de vrijheid om kansen te zien en te pakken. We werken hard voor onze successen en vieren die met elkaar, bijvoorbeeld na het sluiten van een deal of tijdens onze wekelijkse borrel. 

Met ruim 100.000 medewerkers verspreid over 500 kantoren in 100+ landen is CBRE wereldwijd marktleider in real estate consultancy. In Nederland werken onze 600 professionals vanuit Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle elke dag aan de mooiste vastgoedprojecten.

Sinds begin 2019 heeft CBRE een nieuw hoofdkantoor in de Schinkelbuurt in Amsterdam, genaamd The Core. Een innovatief gebouw onder het vijftig jaar oude dak van een voormalige autogarage.

Wil jij een real career in real estate?
We kijken uit naar jouw sollicitatie! Zorg dat je bij je sollicitatie ook een motivatiebrief toevoegt waarin je aangeeft waarom je kiest voor Cost Manager. Nog vragen? Ik beantwoord ze graag via nlrecruitment@cbre.com.