Transaction Manager
Job ID
40600
Posted
25-Feb-2022
Service line
Advisory Segment
Role type
Full-time
Areas of Interest
Property Management
Location(s)
Amsterdam '- Noord-Holland - Netherlands
Ben jij die gedreven professional die kansen ziet in grote vastgoedportefeuilles? Kan jij proactief kansen en risico’s in de portefeuille identificeren? Wil jij bijdragen aan de energietransitie, voor een van de grootste spelers in de energiewereld? Dan is dit de kans voor jou om een uniek positie te vervullen, binnen een klein hecht team, voor een grote wereldwijde klant van CBRE.

Wat ga je doen?
In deze functie opereer je in een enthousiast en professioneel team dat verantwoordelijk is voor het beheer en de financiële huuradministratie van een complexe vastgoed portefeuille bestaande uit circa 500 Retail locaties in Nederland. CBRE is verantwoordelijk voor een groot scala aan services variërend van de huuradministratie tot aan strategische planning en transacties, de rol van portfolio manager staat hier centraal en is de verbindende schakel tussen de verschillende disciplines. Als portfolio manager ben jij verantwoordelijk voor het beheer en de optimalisatie van de portefeuille. Het zwaartepunt van de rol zal liggen in het feit dat er een groot aantal locaties gaan worden toegevoegd tot het elektrisch laadnetwerk van de klant. Je zal het aanspreekpunt zijn voor verhuurders met betrekking tot uiteenlopende vragen en je zal daarbij ook verdiepen in de financiële administratie van de stations.

Je hebt regelmatig contact met de klant om op strategisch niveau te kijken naar de portefeuille; Wat gaat de algehele strategie van de klant doen en hoe heeft dit impact op het bestaande netwerk. Op basis hiervan stel je optimalisatie plannen op en weet je dit helder te presenteren waarbij de meerwaarde voor de klant duidelijk naar voren komt. Jij bent de spin in het web en combineert jouw analytische, communicatieve en commerciële vaardigheden. Je vindt het dan ook een uitdaging om een spil te zijn tussen je klant, verhuurders, overheden en je interne collega’s. Deze functie geeft je een mooie kans om verder binnen onze organisatie te groeien!

Zo ziet jouw gemiddelde werkdag als Transaction Manager eruit:
De ochtend begint op kantoor bij de gemeente, hier ben je om de laaste zaken glad te strijken voor het nieuwe laadplein dat we gaan openen. Samen met de gemeente en de stakeholders van de klant bespreek je de impact die de locatie heeft op de omgeving en welke zaken er moeten geregeld moeten worden voor dat de contracten gesloten kunnen worden en de bouw kan starten. In de middag zit je bij de klant in Rotterdam waar de nieuwe strategie en doelen voor de komende periode worden gedeeld. Dit heeft effect op de huidige portefeuille en ga je die middag direct verwerken in een nieuw plan van aanpak voor de komende periode. Een van onze transactie collega’s heeft een mogelijke nieuwe ontwikkellocatie gevonden voor de klant, voordat je dit presenteert maak je een gedegen analyse van de potentie op basis van de huidige portefeuille, planologische insteek en diverse marktomstandigheden. Wanneer de nieuwe locatie uiteindelijk is gesloten zorg je er met de financiële collega’s voor dat alles correct in de huuradministratie wordt verwerkt.

Wat vragen wij van jou? 
- Je hebt een afgeronde WO/HBO opleiding;
- Je hebt ten minste 1 jaar relevante werkervaring;
- Je bent analytisch sterk en gaat grondig te werk;
- Je ben goed met computersystemen en hebt bovengemiddelde kennis van Excel;
- Je bent communicatief sterk en hebt een goed commercieel inzicht;
- Je bent stressbestendig en laat je niet snel van de wijs brengen;
- Je hebt een uitstekende beheersing van Nederlandse en Engelse taal.

Dit hebben wij jou te bieden!
Onze organisatie is de perfecte plek om je professioneel en persoonlijk te ontwikkelen. Binnen CBRE wordt hard gewerkt maar tijd voor ontspanning vinden wij net zo belangrijk. Er worden geregeld activiteiten georganiseerd zoals borrels, bedrijfs-en afdelingsuitjes. Wij bieden je een functie in een kleinschalig, enthousiast en gedreven team en een fijne werkomgeving met veel uitdagingen en mogelijkheden om jezelf te ontplooien.

Bij CBRE werk je samen met allerlei verschillende specialisten aan een gedegen totaaladvies. Professionals met een commerciële, financiële, bouwkundige of zelfs creatieve achtergrond, en allemaal met dezelfde drive voor vastgoed. 

Als professional bieden we bovendien uitgebreide mogelijkheden om je  te ontwikkelen. Via ons collectieve opleidingsprogramma, de CBRE Academy, maar ook via individuele coachingstrajecten of door het volgen van een MBA. Zo stellen we je in staat om meerwaarde te creëren: voor ons bedrijf én voor je eigen carrière.

Over het team!
Het Portfolio Service team, is een hecht team dat zich bezig houdt met vastgoedportefeuilles van corporate eindgebruikers en zoekt daarbij altijd naar de added value die CBRE voor haar klanten kan leveren. 
Binnen Portfolio Services wordt hard gewerkt; onze mensen zijn heel loyaal aan het team en de opdrachtgevers. We helpen elkaar uit de brand, staan voor elkaar klaar en halen alles uit de kast om samen een goed resultaat neer te zetten. 

Het Portfolio Services team maakt deel uit van de business line Advisory & Transaction Services (A&T). Dit is de business line waarin al onze dienstverlening aan eindgebruikers samenkomt. Binnen deze business werken ruim 100 gedreven professionals die elke dag gaan voor het beste resultaat voor onze cliënten. Van portefeuille beheer, integraal huisvestings – en transactieadvies tot het ontwerpen en inrichten van kantooromgevingen. Cliënten van CBRE worden binnen A&T ondersteund in het behalen van hun business doelstellingen door middel van inventieve vastgoedtotaaloplossingen; waarbij de full service capability van A&T haar cliënten van A tot Z kan ontzorgen. 

Over CBRE Advisory
CBRE is een organisatie waarbij het niet uitmaakt of je een ervaren professional of een jong talent bent, en op welke positie je speelt. We bieden iedereen de vrijheid om kansen te zien en te pakken. We werken hard voor onze successen en vieren die met elkaar, bijvoorbeeld na het sluiten van een deal of tijdens onze wekelijkse borrel. 

Met ruim 100.000 medewerkers verspreid over 500+ kantoren in 100 landen is CBRE wereldwijd marktleider in real estate consultancy. In Nederland werken onze 600+ professionals vanuit Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle elke dag aan de mooiste vastgoedprojecten.

Sinds begin 2019 heeft CBRE een nieuw hoofdkantoor in de Schinkelbuurt in Amsterdam, genaamd The Core. Een nieuw, innovatief kantoor onder het vijftig jaar oude dak van een voormalige autogarage. Met dit kantoor slaan wij een nieuwe weg in, geven we ondernemerschap de ruimte en werken we intensiever met opdrachtgevers en elkaar samen. 

Wil jij een real career in real estate?
We zien je sollicitatie graag tegemoet! We verzoeken je om een motivatiebrief aan je sollicitatie toe te voegen. Nog vragen? Onze recruiter Anne de Boer beantwoordt ze graag via nlrecruitment@cbre.com of (020) 626 26 91.